Oh Snap (från 9 år) – vr

Åk 3 – åk 6
Föreställäningslängd: ca 40 minuter

Någonstans i ett mörkt och pixligt vakuum vaknar Majora upp ensam och intrasslad i ett digitalt nät. Majora vill ropa på hjälp, men när hen öppnar munnen flyger det ut youtubeklipp på söta kattungar och twittrande fake news. Majora har fått hela världens massmedia i sin kropp! Samtidigt letar Navi hopplöst efter sitt syskon och går vilse bland memes, GIF-ar, nätmobbning, youtube- & instagraminfluencers och meningslösa statusuppdateringar.
Pantomimteatern ger en sci-fi mimföreställning om skärmanvändning och total uppkoppling, som på ett lekfullt sätt vill göra den unga publiken medveten om vad den totala uppkopplingen kan göra med våra kroppar.

I höst släpper vi Oh Snap i VR-format.
Vi skickar programmerad headsets och en dator med tydliga instruktioner för lärare/pedagog. Boka gärna aulan på skolan, vi skickar med teaterbiljetter som kan delas ut till publik. Som på riktigt men ändå inte!

Idé & regi: Ana Stanišić
Scenografi & Kostym: Sara Kander
Musik & ljud: Dijle Yigitbas
Mask: Agnes Kenttä
Ljus, video & teknik: Kundali Löfstrand
Regimentor: Daniel Goldmann
Affischbild: Karl Johansson
Press- & programbilder: Bengt Wanselius
Pedagogiskt material: Linda Hovmark
Skådespelare: Ipshita Rajesh & Jacob Danielsson
Producent: Veronica Bedecs
”Fysiskt påtagligt när nätvärlden invaderar barnen…om skärmberoende fångas barnet i det digitala nätets brusande värld. Ett skickligt fysiskt spel kombineras med ett massmedialt ljudcollage.
…Pantomimteatern utgår från nätets starka dragningskraft på unga. Det är en samtida science fiction-saga om ett syskonpar som likt Alice ramlar in i en underlig värld.
…fascinerande igenkänning för den unga publiken och kan leda till viktiga diskussioner om att leva i den digitala världen.”


SvD 10/11 2019

”Föreställningen var magisk, helt suverän och med fantastiskt fina skådespelarinsatser av Ipshita och Jacob. Bra och genomtänkta scenerier som tillsammans med ljus och ljud gav betraktaren en mycket visuell upplevelse. Många av barnen och pedagogerna jag mötte i foajén efter föreställningarna tyckte väldigt mycket om föreställningen”.

Pia Johansson/producent, Scenkonst & skolbio för förskola och skola i Södertälje kommun

”Jag brukar inte gilla sån här teater, men den här var så bra. Skulle kunna se en timme till.”
”Kommer det en part 2?”


Barnen åk 5, 21/10 2020, Ormingeskolan Nacka

Tack till: Riksteaterns tillmötesgående och särskilt till ateljéerna
Tack också till referensklasserna: Gustav Vasa skola Åk4 A+B, Pysslingen Vällingby Park skola Åk2 A+B, Karsby International School, Borgskolan Åk5 +6