Pantomimteatern som grundades av Bo W. Lindström är en fri teatergrupp som varit verksam sedan 1977 och som speIar skol- och familjeföreställningar för barn och vuxna. I våra föreställningar utgår vi ifrån rörelsen – kroppens eget språk. Vi spelar på vår egen scen Teater Påfågeln och på turné i Stockholms kommun, Stockholms län och övriga landet. Vi har en växande Skapande skola verksamhet och gör även internationella gästspel. 

Nu söker vi en verksamhetsledare som kan har stor kärlek för scenkonst för barn och som vill vara med och utveckla teatern i tiden.

Arbetsuppgifter
Du leder teaterns arbete tillsammans med våra konstnärliga ledare. Du är ansvarig producent och ansvarar för teaterns finansiering, ekonomi, arbetsledning, strategi, marknadsföring, uppföljning mm. I arbetet ingår även att sälja föreställningar och planera turnéer tillsammans med vår producent. Du har tillsammans med styrelsen arbetsgivaransvar för teaterns anställda. 

Du är ständigt adjungerad och föredragande i styrelsen.

Kvalifikationer 
Du är en målmedveten, strukturerad och strategisk person som har lätt för att knyta band med andra människor. Du har förmåga att skapa nya nätverk och vårda redan befintliga sådana. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta och arbetsleda inom kulturvärlden. Du är utbildad på högskolenivå inom kulturekonomi eller har motsvarande meriter från yrkeslivet med erfarenhet av bidragsfinansierad verksamhet. Du bör vara van vid att skriva ansökningar, och tycka att det är roligt. Du ska vara förtrogen med kulturpolitiken, infrastrukturen för distribution av professionell kultur för barn och unga i landet, och hur samverkan mellan kulturdepartement och utbildningsdepartement. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och är organiserad. Övriga språkkunskaper och Internationell utblick är ett plus. Vi ser gärna att du har ett upparbetat nätverk inom Sveriges kulturarrangörer för barn och ungdom. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. 

Villkor
Tillträde: Enligt överenskommelse, helst före sommaren.
Omfattning: 100%, (provanställning 6 mån) 
Arbetstid: Till största delen kontorstid, men oregelbundna arbetstider kan förekomma.
Lön: Enligt överenskommelse 
Arbetsplats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 20210405, intervjuer sker löpande.
Ansökan: Vi tar endast emot ansökan via e-post på veronica@pantomimteatern.se

Kontakt
Veronica Bedecs, nuvarande verksamhetsledare. 08-31 54 64, 070 751 28 55
Pia Bise, Styrelseordförande Pantomimteatern, 070 768 13 90, piabise@me.com