Pirret (från 10 år)

Åk 4 – åk 6
Föreställningslängd: ca 40 minuter

Vi gör en visuell och musikalisk mimföreställning om det allra hemligaste. Vad händer i kroppen när man blir kär? Kan man bli kär i någon man aldrig träffat IRL? Vad gör man när man är kär i sin bästa kompis?

Det pirrar i min kropp, är jag normal? Det handlar om trånande både på avstånd och helt nära, om hur ens egen kropp börjar kännas annorlunda när nya känslor väcks till liv djupt därinne. Ibland stretar den och drar, man svettas plötsligt som en tok och kinderna börjar hetta i de mest pinsamma lägen.

Vi har utgått från barns egna frågor till RFSU och KP:s Kropp & Knopp. Ni får möta tre skickliga mimskådespelare, med full koll på kroppens eget språk. Vi har som alltid nyskriven musik och skapar en egen värld av scenografi, videoprojektioner och ljus.

Idé & manus: Sara Kander & Julia Gumpert
Regi & koreografi: Ulf Evrén
Scenografi & kostym: Sara Kander
Musik: Torbjörn Svedberg
Ljusdesign/video/teknik: Kundali Löfstrand
Mask & peruk: Alva Nord
Maskhandledare: Agnes Kentää
Animationer: David Nord
Sömnad: Inger Lejbro
Produktion: Dina Luterkort
Pedagogiskt material: Reyhaneh Ahangaran
Medverkande & koreografi: Marina Almén, Ipshita Rajesh & Erik Lennblad
Foto: Bengt Wanselius
Affisch: Karl Johnsson
Sakkunniga rådgivare: Kalle Röcklinger och Hans Olsson, RFSU

”Så snygg och cool föreställning! Det som var så fint var att vi fick till ett så bra samtal i klassen efteråt gällande just kärlek. Alla kunde t.ex. relatera till känslan i att vara kär i någon där kärleken inte är besvarad. Det eleverna sa var ’Rolig, lite pinsam och bra’.

Sophie Hedberg, Observatorielundens skola, åk4.